04-10-10

Dag 17: Page – Monument Valley – Page

Op om 7 u, afspraak om 8 u voor het ontbijt, in het hotel. Om 9 u staan we vertrekkensklaar voor onze trip naar Monument Valley. Eerst nog even onze picnicmand aanvullen in een Safeway (grootwarenhuis) en hop weg zijn we.

Vandaag reizen we door Indianenland, om correct te zijn spreken we over Native Americans (N.A.), ongeveer ¼ van Arizona is in handen van N.A., alles, van onderhoud van de wegen, uitbaten van de parken tot politie is in eigen beheer. En om U een idee te geven van afstanden. Onze bestemming ligt 237 km van ons hotel, en we komen welgeteld 4 dorpjes tegen onderweg.

IMG_4012.JPG

We zijn nog maar net op weg of we zien ergens in de verte witte rook opstijgen, NJ die vroeger heel veel Winnetou verhalen gelezen heeft, herkent onmiddellijk het signaalseinen, t zou goed mogelijk zijn dat ze dat nog gebruiken want we hebben de ganse dag geen gsmsignaal, dus hoe communiceren ze anders?. Als we echter dichterbij komen merken we dat ze hun BBQ aan het aansteken zijn voor de zondagsmaaltijd.

P1040643.jpg

Na heel veel stops, ahja want ’t is nog altijd mooi, en het nodige aantal foto’s moet gehaald worden nemen we de afslag naar het Navajo National Monument, eerst en vooral heb je er het visitorscentre zoals in alle andere parken, een winkeltje met authentieke indian jewels, (aan zeer hoge prijzen want alles is handwerk en heel mooi), een display van een aantal met rode klei gemaakte bouwwerken zoals een zweethut en een aantal trails die je kan volgen, NJ en Paul beslissen er één te doen, NJ heeft al rap door dat het plezant is om naar beneden te gaan, maar dat je daarna terug moet  klimmen en beslist terug te keren en alles te bekijken vanuit het visitorscentre. Paul volhardt en dat levert hem weer een aantal exclusieve beelden op van onder andere dwellings in de rotsen.

IMG_4044.JPG

 

Navajo National Monument Slideshow: Paul, Carola & N. Johan’s trip from Page, Arizona, United States to Navajo National Monument (near Shonto) was created by TripAdvisor. See another Shonto slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

 

Druk op de play (>) knop om naar alle foto's te kijken.

 

 

IMG_4041.JPG

We zetten onze weg verder en komen, je raadt het al, tegen picnictijd aan in Monument Valley. Vooraleer hierover verder te vertellen eerst even dit, de weergoden waren ons niet goedgezind, de zon zat weg achter de wolken, dus de boys waren niet blij met de doffe kleuren die ze voorgeschoteld kregen, zo ook in Monument Valley. Na de picnic werd het parcours aangevat, een loop van 17 miles over stoffige, met rotsen bezaaide onverharde wegen, we zijn serieus door elkaar gerammeld, maar je moet iets over hebben om één van de acht wereldwonderen te zien. 2 uren later en helemaal geshaket waren we terug aan het visitorscentre en dedju nu kwam de zon er wel door, dus…..nog rap een paar fotokes met zon….

IMG_4194.JPG

 

IMG_4216.JPG

 

IMG_4223.JPG

 

 

Op onze terugreis werden we niet alleen vergast op een fenomenale zonsondergang, maar in de verte krijgen we nog een ferm vuurwerk. In de pikdonkere hemel zijn we in de verte de bliksemschichten die afgevuurd worden op moeder aarde, en natuurlijk kon de regen niet uitblijven en zo kwamen we in Page aan, om 7 u. Nog een avondmaal bij Denny’s, waar we ondertussen al weten wat te kiezen van het menu en daarna naar de kamer, nog maar 8 u  en al klaar om aan het blogverslag te beginnen.

We kunnen alvast nagenieten van onze eigen foto’s die we via USB stick op onze flatscreen kunnen afspelen; Hopelijk zijn jullie straks ook tevreden van het resultaat. Je kan de foto’s apart gaan bekijken op facebook, maar de laatste 4 dagen hebben we de foto’s ook in een mediashow op de blogpagina gepubliceerd. Druk op het play knopje en de show zal beginnen.

 

07:17 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Hello

We zijn hier terug....
Opnieuw een mooi verslag...We kunnen hier niet klagen van het weer vandaag -23 gr.zonnig en zonder wind...We hebben ervan genoten...
Geniet nog maar een beetje van jullie laatste dagen.....
Groetjes
Monique en Lisette

Gepost door: Monique en Lisette | 04-10-10

Reageren op dit commentaar

looks like you guys are having lots of fun!
miss you!!!! :)

Gepost door: kitty | 06-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.