03-10-10

Dag 16 : Kanab, Utah to Page, Arizona

Dag 16 Kanab (Utah) – Page (Arizona)

Na onze late aankomst in Kanab gisteravond was het leuk om uit te slapen, om 9 u gingen we ontbijten. Internet werkte langs geen kanten en terwijl NJ en Carola alles naar de auto deden, deed Paul nog een poging om toch nog iets op de blog te krijgen.

Rond 10u30 vertrokken we via de 89south en nadien de 89A, we staken de grens over naar Arizona (weer 9 u verschil met België) in de richting van Page. Aan de linkerkant zagen we het landschap veranderen van dor landschap maar hoe verder we redenkregen we terug van alle soorten canyons te zien. Op een bepaald moment kwamen we aan het visitorscentrum  op een splitsing, als je zuid rijdt volg je de  reisweg naar de North rim van de Grand Canyon. Boven de bergen richting Grand Canyon zagen we de wolken bijeen pakken, volgens Carola zou het binnen een 2tal uren gaan regenen, NJ zei dat het binnen de minuut kon gaan regenen. En wie had gelijk…NJ want we waren nog geen minuut aan het rijden of t was prijs, gelukkig reden we weg van t onweer en zijn we het de ganse dag voor gebleven. Op de foto’s kan je zien waar we van gespaard gebleven zijn. Tevens kregen we de gelegenheid om de reactiesnelheid van N. Johan eens te bekijken. Hij was even uit de wagen gestapt om een blikje cola te openen toen een donderslag, met bijhorende bliksemflits , zich in de buurt voordeed. We hebben nooit geweten dat N. Johan zo snel in de wagen kon springen !!!!!!
Hij beweerde nochtans niet bang te zijn voor een bliksemschichtje……

We reden langs Marbel Canyon en Vermillion Canyon, beiden refererend naar de mooie kleuren die er te zien waren. We stopten ook aan dwellings, dat zijn huisjes/slaapplaatsen gemaakt in de bestaande rotsen, hier ging het vooral over rotsblokken die naar beneden gerold waren en waar ze dan een slaapplaats in of aan gemaakt hadden. Op een bepaald moment passeerden we aan een kleine nederzetting aan de voet van zo’n canyon, net een prentkaart…..

IMG_3905.JPG

Net na de middag waren we ter hoogte van de Coloradoriver, er was een enorme brug over gebouwd, er was ook een visitorscenter en een picnicruimte, weer een prachtig decor om ons middagmaal te nuttigen.
Gelukkig konden we ons bij een middagtemperatuur van 36° C een beetje wegsteken onder een afdakje.

IMG_3925.JPG

Na het middagmaal en nadat we uitgekeken waren op het prachtige zicht vanop de brug zetten we onze reis verder, het ging naar omhoog, we reden de Canyon op, af en toe werd er gestopt en werden er weer foto’s gemaakt, omdat het onbeschrijfelijk is willen de heren het allemaal op beeld vastleggen, gelijk hebben ze.

 

IMG_3929.JPG

 

IMG_3958.JPG

 IMG_3994.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rond een uur of 4 komen we aan in Page, aiai t is nog maar 3 uur, we zijn zo vroeg vandaag. We profiteren ervan om nog eens tot aan Lake Powel te rijden met zijn dam en weeral zo’n megahoge brug van waarop je diep in de Canyon kan kijken. Daarna volgt het avondeten en gaan we nog wat boodschappen doen, onze drankvoorraad en zo aanvullen en op naar de kamer…..het is al 9u uhm ja nog maar 8u..nog wat chillen en dan is ’t bedtijd

 

Dag 16: Kanab to Page Slideshow: Vanlook Paul’s trip from Kanab, Utah, United States to 3 cities Page, Marble Canyon and Ryan (near Fredonia, Arizona) was created by TripAdvisor. See another United States slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

 

 

07:03 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Hello amerika-reizigers,

Zijn jullie nog niet té moe ?
We vinden de beelden spectaculair.... de beelden via de " mail" zijn eveneens heel mooi..
Zijn jullie al aan het aftellen ? Monique wel zulle....
Het was een mooie dag vandaag, maar het is nu 6u30 en het begint te regenen...Belgisch weer dus.....
Woensdag gaat Monique op stap met Eric- Hij heeft vandaag gebeld....
Verder heel veel groeten van ons,
Monique en Lisette

Gepost door: Monique en Lisette | 03-10-10

Reageren op dit commentaar

Hallo Johan,
Met plezier je blog gelezen en de vele foto's bekeken. Eindelijk de tijd gevonden om ook eens een woordje te placeren. Enkele jaren geleden ook nog in Page geweest en genoten van Lake Powell. Hopelijk is er nog genoeg water - dat schijnt elk jaar wel te minderen. Geniet nog van jullie laatste dagen!
Vele groetjes vanuit Dallas.
Peter

Gepost door: Peter | 04-10-10

Reageren op dit commentaar

Altijd druk druk druk, maar toch effe tijd gevonden om blog te bekijken. Mooie foto's en mooie commentaren. genniet van de laatste en tot zaterdag. xx Wim & 'Fie

Gepost door: Wim Duyck | 05-10-10

Reageren op dit commentaar

Goede avond Johan,

Ben je nu al de uurtjes aan het aftellen? Ik denk dat Monique dat reeds doet.
We genieten nog steeds van de de beschrijvingen van jullie uitstappen en ook van de vele foto's.
Tot binnenkort en vele groetjes.
Robert en Christiane.

Gepost door: Robert en Christiane | 05-10-10

Reageren op dit commentaar

Beste Johan,

Mooie beelden en commentaar. Tot binnenkort.
Veel groeten,
Huguette

Gepost door: huguette | 08-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.