03-10-10

Dag 15: vrijdag 01 okt

Richfield – Bryce Canyon – Kanab

De I-70 op en weg zijn we; naar Bryce Canyon maar dan wel via de vele scenic roads die de streek rijk is. Op zoek naar “schatten” zeg maar. In de verte, de richting waarheen we moeten, verschijnen wolken. Niets dreigends. Tussen de bergen zien we een enorme rookwolk opstijgen en dan de dalen opvullen; we ruiken duidelijk rook, er is dus ergens brand. Van tussen de bergen verschijnen 3 blushelikopters, ze komen zich bevoorraden in een meer. Een waarschuwingsbord langs de weg “Heavy smoke on the highway, no stopping”. Paul wil het van nader bekijken maar de wegen zijn afgesloten. Verder dan maar via de I-15. Wat verder heeft onze auto weeral dorst, tijd om te tanken; de voorruit te wassen; sandwiches te kopen voor deze middag en te p…. Afrit Panguich – Kanab… de bergen in. Welke verrassingen heeft Paul vandaag voor ons –en deels ook wel voor zichzelf- in petto. Een fotostop in Panguich want we vinder er nog heel wat authentieke gebouwen. De wolken in de verte worden donkerder maar de gaatjes er tussen tonen nog altijd een strak blauwe hemel. Panguich Lake is ook niet ontsnapt aan de bouwwoede van projectontwikkelaars. De “bescheiden” huisjes rondom het meer laten niets aan de verbeelding over. Wat verder ontdekken we duidelijke sporen van vroegere vulkanische activiteit. Het blijkt om Cinder Cones met lavastromen te gaan; geen echte vulkanen maar een keten van “kleine” prutelende putjes. Cedar Breaks Ntl Monument trakteert ons onverwacht op een palet van rode rotsen, een plotse onweers- met bijhorende stortbui krijgen we er gratis bij. Even snel als het begon is het over. Aan het visitors center kunnen we eindelijk picnic-en. Een eco-hoorntje (eekhoorntje dat ecologisch leeft ;-) is op Paul’s crackers uit. We wijzen het lieve beestje er op dat er een hoge boete staat op het voederen van dieren.

 

 

Far View en Natural Arches brengen ons via Red Canyon naar de ingang van Bryce Canyon, het hoogtepunt van deze dag. Sorry vrienden maar onze voorraad superlatieven is uitgeput. Na het gamma dat we bij de vorige natuurparken gebruikten moeten we “hier” passen. Laat de foto’s voor zichzelf spreken en vul zelf maar in wat je voelt bij het zien van deze beelden. We hadden wel tien keer een “laatste stop” … maar telkens opnieuw werden we door krachten buiten onzelf gedwongen ook “dat” nog vast te leggen. We nemen afscheid met nog maar eens een regenbui. Eerst is het “blindvliegen” door de laagstaande zon, maar zodra ze achter de bergen verdwenen is wordt het snel donker. In Mount Carmel Junction zien we een uitnodigend restaurant. Ik herinnerde mij nog van mijn bezoek daar in 1979 en 1981 dat het eten er wel eens “prijzig” zou kunnen zijn en inderdaad … Paul’s credit card kan er van mee spreken. In het pikkedonker, enkel de catafootpaaltjes en de autolichten geven ons enig idee waar de weg loopt leggen we de laatste 30 km af. Moe, maar opgelucht en tevreden voor wéér zoooo’n formidabel dag bereiken we ons Holiday Inn Express in Kanab. Wij wensen jullie een goeie zaterdagmorgen! De vele foto's zullen later op de dag geplaatst worden, we hebben een slechte verbinding op de kamer

Dag 15 in Cedar Break Natl Park Slideshow: Paul, Carola en N. Johan’s trip from Alton, Utah, United States to Cedar City was created by TripAdvisor. See another Dag 15 in Cedar Break Natl Park Slideshow: Paul, Carola en N. Johan’s trip from Alton, Utah, United States to Cedar City was created by TripAdvisor. See another Cedar City slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.
/cedar-city.html" style="color:#c60">Cedar City slideshow. Create your own stunning free slideshow from your travel photos.

 

Dit is het eerste filmpje voor vandaag, de rest volgt later

00:46 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (0) |  Facebook

De commentaren zijn gesloten.