01-10-10

Dag 14. Richfield – Salt Lake City – Richfield

Vandaag wordt het iets helemaal anders dan wat jullie de laatste dagen gezien hebben. Vandaag gaan we citytrippen!!

Eerst een ontbijtje in het hotel, een paar deuren verder dan waar we slapen, mmmmm ze hebben wafels, alleen…je moet ze zelf bakken, geen probleem voor NJ, binnen de 3 minuten tovert hij een heerlijke warme wafel op een bord.. Onze arm Paul vindt er niks glutenvrij dus die gaat iets afhalen bij de McD en komt ons gezelschap houden om het op te eten. Hij loopt er nog een paar brandweercollega’s tegen het lijf, twee gasten die werken voor de Zion park service.

Half 9 vertrek naar Salt Lake City, onze piloot heeft de kortste reisroute uitgestippeld en rond 11 u staan we aan het State Capitol. Iedere staat heeft er zo één en die zijn allemaal vrij toegankelijk voor het publiek. Mooie gebouwen die een zekere geschiedenis met zich meedragen. Steeds mooi om binnen en buiten een kijkje te nemen, zie onze fotos. Hier is ook de plaats waar we ons middagmaal nuttigen, tussen alle ambtenaren aan een matig prijsje en er worden zelfs aparte glutenvrije frieten voor Paul klaargemaakt!

Na het middagmaal begeven we ons downtown op ontdekking bij de Mormonen, NJ heeft nogal gekeken, een groot deel van het stadscentrum is ingenomen door hen, ze hebben er een gans plein met verschillende gebouwen rond,een adminstratieve building om u tegen te zeggen, een hotel en een aantal historische gebouwen. We bezoeken oa het visitorscenter, het Tabernakel, de Assembly Hall, het vroegere hotel en the Beehive house. Het huis waar een aantal profeten woonden. Dit laatste huis wordt zo genoemd omdat John Bingham graag bijen bezig zag en aan zijn volgelingen verkondigde dat hij van hen verwachtte dat ze zich als bijen zouden gedragen, hard werkend, steeds bezig en voor éénzelfde doel. Rond een uur of 4 vonden we dat het tijd was om onze terugweg aan te vatten en ja wat gebeurt er rond 4 uur, ook in België, allemaal terug naar huis, zo ook in SLC dus stonden we in de file. Hierdoor hadden we weer een excuus om een alternatieve route te nemen. We reden rond het Utah meer, ook recht naar onze bestemming maar niet over de highway, tja weeral iets om van te genieten, een beetje trager maar veel mooier dan een saaie autostrade. Eens terug op de autostrade besloten we om te gaan eten bij Flying J, het was tenslotte al na 6 uur. Flying J is een gekende truckstop in de US, een beetje als een Carestel. De Flying J is zeer geliefd bij de truckers omwille van het superlekkere eten en de reuzeporties……en voor een democratische prijs. Na het avondeten brengt onze chauffeur ons in het donker, veilig in het hotel.

Nu nog aan de reporter van dienst om alles op papier te zetten en aan onze allrounder (chauffeur, gids, blogeditor,….) Paul om verhaal en foto’s op de blog te posten

Dag 14 - Utah Slideshow: Vanlook Paul’s trip from Richfield, Utah, United States to Salt Lake City was created by TripAdvisor. See another Salt Lake City slideshow. Take your travel photos and make a slideshow for free.

05:45 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

hallo americanos,
nog vlug even jullie blog gevolgd na je telefoontje aan ma.
Zijn hier ferm aan het lachen want blijkbaar wordt er nogal flink gegeten tijdens jullie trip. Ma krijgt honger als ze het ziet. Smakelijk!!!
We genieten nog steeds van jullie fotos en verslagen. Geniet in ieder geval nog van het mooie weer...
Groetjes,

ma en Karl

Gepost door: monique en karl | 01-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.