29-09-10

Dag 12: Grand Junction – Moab – Grand Junction

 

Op rond 7 u en ontbijt in het hotel, ze hebben voor Paul van zijn glutenvrij brood French toast gemaakt, voor 1 keer zaten de 2 anderen verlekkerd te kijken naar zijn ontbijt.

IMG_3128.JPG

Na het ontbijt vertrokken we richting Utah, het kleurrijke landschap van de laatste dagen veranderde stilletjes aan in een dor woestijnachtig landschap met nog enkel hier en daar een struik.

 

IMG_3140.JPG

We namen route 191 in de richting van Arches National Park, maar ook deze keer maakten we een omweg, we sloegen eerst af richting Dead Horse State Park en boy oh boy weer een schot in de roos, wat was het daar weer mooi. We stonden bovenop een canyon en honderden meters onder ons konden we de Coloradoriver zien meanderen door het landschap.

 IMG_3210.JPG

Het spijt me als we in herhaling vallen maar het was weer adembenemend. Iedere dag denken we, nu hebben we het gezien maar neen, iedere nieuwe bestemming is weer als een lot uit de loterij. De picnic was ons de vorige dag zo goed bevallen dat we besloten hebben om dit vandaag en de komende dagen nog te doen. Vandaag  hadden we de buurman van Lance Armstrong als “tafelgenoot/vriend”. We mogen vriend zeggen omdat de man de helft van zijn belegd broodje niet opkreeg en het aan ons gaf….

 

IMG_3216.JPG

Na onze eerste stop  reden we door naar Arches National Park, tja wat kan een mens nog zeggen, weeeeeral supermooi, wat kunnen de weerelementen prachtige taferelen fabriceren, de speciale rotsformaties wisselden elkaar af en natuurlijke bruggen (arches) waren heel impossant. Ik zou hier nog honderden superlatieven kunnen aanhalen maar je moet me niet geloven, kijk maar naar de (weeral) vele foto’s. Tijdsgebrek deed ons besluiten niet alle vistas te bezoeken.

IMG_3266.JPG

IMG_3238.JPG

 

 

Rond een uur of 4 besloten we om terug te rijden, Paul had weeral een binnenwegje gevonden, route 128, k durf het bijna niet zeggen, we hebben de ganse tijd met onze mond open gezeten, neen niet van de schrik, maar van zicht dat we kregen, we zaten precies op de eerste rij in de cinema. We reden gedurende een 40tal km naast de Coloradoriver met links en rechts boven ons uittorende canyons in alle variaties van de kleur rood.

IMG_3321.JPG

Rond half 7 kwamen we terug aan in Grand Junction waar we ons avondmaal nuttigden in een IHOP. Nadien stopten we nog aan Walmart waar we voor Paul nog wat glutenvrije spullen kochten voor zijn volgende picnic.

IMG_3335.JPG

Nu nog de foto’s sorteren, dit berichtje posten, weeral een supermooie dag  die voorbij is….

Als toemaatje komt hier nog een foto-video van onze belevennissen van de dag.

 

 

 

05:27 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Hallo allemaal,

opnieuw genoten van jullie reisverslag ! Mooie sfeerbeelden en goede teksten! Prachtige animatie met foto's ! Wel even geschrokken van dat mannetje die een gat in de lucht springt (nonkel Johan) !!!!
Doe zo voort! Groeten vanuit het sombere België !!!

Patrick

Gepost door: Patrick Leenknegt | 29-09-10

Reageren op dit commentaar

Hallo allemaal,

opnieuw genoten van jullie reisverslag ! Mooie sfeerbeelden en goede teksten! Prachtige animatie met foto's ! Wel even geschrokken van dat mannetje die een gat in de lucht springt (nonkel Johan) !!!!
Doe zo voort! Groeten vanuit het sombere België !!!

Patrick

Gepost door: Patrick Leenknegt | 29-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.