28-09-10

Dag 11: Grand Junction, Colorado en omgeving

 

IMG_2937.JPG

Deze dag stond op de reisplanning als een rustdag.
Geen lange afstanden te overbruggen, we konden het dus wat kalmer aan doen. Dit betekende uitslapen en ontbijt in het hotel rond 9 uur.
Daarna was er nog wat tijd om onze valiezen wat op te ruimen, en onze correspondentie met het thuisfront te verzorgen.

IMG_2940.JPG

Tegen half elf stond onze gids alweer in de startblokken, want er was hier in de buurt toch nog wel wat te zien. We begonnen onze ontdekkingstocht op Main Street in downtown Grand Junction, een ware revelatie. Dit stadje heeft in het verleden naam gemaakt als trekpleister voor beeldende kunstenaars, en het gebied rond Main Street is als het ware een openlucht museum voor beeldende kunstenaars. Ook het stadje zelf is een voorbeeld als het gaat om het attractief maken van het stadcentrum, en het oude en het nieuwe te verzoenen. En voor ons als amateurreporters weer een kans om de camera’s te laten klikken.

IMG_2976.JPG

IMG_2945.JPG

 

Tegen de middag besloten we om in plaats van een restaurant te bezoeken, onze inkopen te doen voor een real american picnic, op een uitgelezen locatie. Een heerlijk belegd broodje” voor  de Duyckjes, en Paul zou het wel doen met een slaatje. Gepakt en gezakt trokken we naar het Colorado National Monument, een fantastisch mooi gebied van zandsculpturen , door de eeuwen heen door moeder natuur uitgehouwen. We volgen de 35 km lange Rock Drive, iets waar je met de wagen op 50 minuten kan doorrijden (volgens de brochure), wij deden er, inclusief de picnic een kleine 4 uur over. Tijdens de picnic hadden we gezelschap van een Duits- Columbiaans koppel waarmee we onze reiservaring uitwisselde.

P1030710.jpg

Het werd weer een heerlijke namidddag, ware het niet dat deze hoogtes en dieptes bij Carola het gevoel van hoogtevrees enkel maar aanwakkert en ze er de voorkeur aan geeft om alles vanop een afstand, of vanuit de wagen te bekijken.

IMG_2978.JPG

 

IMG_3111.JPG

Nadien nog een stop in het shopping centrum, een ijsje eten en dan terug naar het hotel.  Eten deden we vanavond bij Applebee’s .

Ondanks de rustdag is de buit voor vandaag weer een 300 nieuwe foto’s, en een voldaan gevoel na alle natuurpracht die we mochten bewonderen. We laten jullie dan ook graag opnieuw meegenieten.

 

05:54 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Hello,

Hier zijn we terug - het wordt een gewoonte....
Ondanks jullie geplande rustdag, zijn jullie toch druk in de weer geweest.....en een massa foto's....
Hier is het herfstweer... rond de 14 graden....de verwarming staat reeds aan...
Monique zegt: liefst geen berichten inspreken op phone-mail we volgen jullie toch op de voet via de computer...
Hier alles in orde
Groetjes
Monique en Lisette

Gepost door: Monique en Lisette | 28-09-10

Reageren op dit commentaar

hey levensgenieters!!!!
Zo'n piknikske zou ik ook wel zien zitten.
Jullie hebben echt een fantastische reis.Leuk dat we een beetje kunnen meegenieten. Blijf nog maar een beetje daar want hier ist grijs en grauw
Vele lieve groetjes Els en co

Gepost door: els | 28-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.