27-09-10

Dag 10: From Denver to Grand Junction, Colorado

.Dag 10: zondag 26 sep : Denver - Aspen – Grand Junction

Zelfs al is het zondag, stipt om 08:00 u zijn we al onderweg. Het verkeer gaat vlot en na een klein uurtje komen we in het nietszeggende nestje dat zich de naam “Lookout Mountain” heeft toegemeten. Nietszeggend? Behalve dan voor de kenners van het Wilde Westen. Brandt er nog geen lichtje? Hier ligt William Cody begraven, beter bekend onder de naam Buffalo Bill!

IMG_2691.JPG

We zitten al volop in de bergen en hoewel het nog vroeg is hebben we al 20°C en blue sky. Om 10:00u houden we onze eerste stop in Idaho Springs, we ontbijten in The Wildfire Café. Carola en Johan nemen “two eggs with bacon and toast”; Sunny-side-up voor Carola; over-easy voor Johan. De mountain-omelette is voor Paul. Nu onze energie aangevuld is rijden we hoger de bergen in. We zien een eerste sneeuwplek, korte tijd later de eerste sneeuwtop. De “Loveland Pass” ligt op 12.000 ft (zo’n 4.000 m). Vanaf een scenic view kijken we uit over de hoogste toppen van de Colorado Rockies. Greys Peak is 14.210 ft hoog. De radio speelt één van mijn lievelingsliedjes: “The Devil went down to Georgia”, gelukkig niet naar Colorado want het decor is hier hemels.

IMG_2723.JPG

Het is 12:30 u, onze auto heeft dorst. We houden een tank-; plas- en bevoorradingsstop in Leadville. Je raadt het al, we rijden door een mijnstreek. Het stadje heeft zijn originele bestemming zeer goed weten te bewaren.

IMG_2804.JPG

En verder gaat het, we. We volgen al een tijdje de East-24 Scenic Byway bijgenaamd “Top of the Rockies”. De muziekmakers zijn ons gunstig gezind vandaag. Terwijl we daar door de hoge Rockies rijden klinkt plots “Rocky Mountain High” van John Denver… men zegt dat toeval niet bestaat…!  Luister en kijk zelf maar.

 IMG_2811.JPG

 

De Twin Lakes Recreation Area, San Isabel, gunt ons unieke beelden van de beide meren met daarin de weerkaatsing van het hooggebergte. We naderen de boomgrens. Enkel doordat hier ook loofbomen groeien tussen de dennen, kunnen we zien dat het hier ook herfst is. Het geel van de oude bladeren contrasteert sterk met het overwegende groen… de lucht is smetteloos blauw, de temperatuur is 23°C. Ook dit kunnen we u niet onthouden. Kijk en geniet.

Het laatste stuk wanen we ons op een reuzenrollercoaster. Diegenen die hoogtevrees hebben doen best hun ogen dicht en een verse pamper aan. Oef, we bereiken heelhuids de Independence Pass op een hoogte van 12.095 ft.(dik 4.000 m). In de achtergrond ”La Plata Peak” met zijn 14.336 ft de hoogste van de Colorado Rockies.

IMG_2820.JPG

Ons fotoarsenaal wordt weer duchtig aangevuld. Oei, oei,oei..het klimmen ging nog  maar dat afdalen…soms is de weg, als je het tenminste zo kunt noemen, maar anderhalve auto breed! Rechts de rotswand; links de diepe afgrond… zelfs de chauffeur doet zij ogen dicht ;-)  We zijn opgelucht als we heelhuids het mondaine skioord  Aspen, vergelijk het met Sankt Moritz in Zwitserland, bereiken. Hier en daar een fotootje voor de blog maar veel meer is er niet te zien.

We vatten het laatste traject aan. Een mooie brede weg, overlopend in I-70 West, scheidt ons van Grand Junction, nog 206 km. Rond vijven houden we halt bij DQ (Dairy Queen) voor een namiddagijsje. Er is er natuurlijk een bij die zich vergaapt aan de ijsjes op de affiches om tot de vaststelling te komen dat die in werkelijkheid reuzengroot zijn. De ondergaande zon tovert alweer een gans kleurenpallet op de mesas  (tafelbergen) waar de Coloradorivier zich, in de loop van duizenden of zelfs miljoenen jaren, ingeslepen heeft. PRACHTIG!!! Woorden en zelf foto’s schieten tekort om te omschrijven welke gelukzakken we zijn dat wij dit kleurenspektakel life kunnen  meemaken. Van het ene moment op het andere rijden we door een gans ander landschap. De bergen trekken zich terug aan de horizon en op de vlaktes ontdekken we nu zelfs wijngaarden. Wat een streek, wat een variatie!

18:45 u, nog 10 km te gaan… wij weten waarvan we zullen dromen! Misschien lukt het bij jullie ook een beetje als je ons blijft volgen op de blog en facebook.

Groetjes, de drie Lucky One's.

Nog een anecdote die ik jullie niet wil onthouden: n.J heeft tijdens het rijden zijn “sjiek” uitgespogen, figuurlijk althans! Ik had een tabletje kauwgom tussen de tanden gestoken toen ik plots moest niezen. Alhoewel Ik het verslag aan het typen was hou ik netjes mijn vrije hand voor de mond maar toch vliegt mijn sjiek eruit … en nergens meer te vinden… Toen we uitstapten aan het hotel vond ik mijn “sjiek” terug, vastgeplakt op het lint van mijn zonnebril. Carola en ik hebben daar staan lachen als kleine kinderen… neen, daar zijn geen foto’s van want Paul was bezig met ons in te checken. Till next!

 

 

 

 06:26 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (5) |  Facebook

Commentaren

Ja, n. Johan, 'k ziet het zo voor mijn ogen gebeuren, van die kauwgon!!!
De groetjes van iedereen, hier!!

Gepost door: kathy | 27-09-10

Reageren op dit commentaar

Aja, Pol, ziede gij da nog goed zitten met die twee Duyckskes bij u!;)

Gepost door: Kathy | 27-09-10

Reageren op dit commentaar

Dan zeggen ze da je met chick volk op stap bent ;-))))

Gepost door: Carola | 27-09-10

Reageren op dit commentaar

Dag reizigers,

We snappen het de Deutse slagermuziek....het moet mooi zijn geweest.
De kamer ziet er ook heel mooi en comfortabel uit..
Eveneens heel aangename temperaturen - hier is het een 10 gr minder....
De foto's zijn ook nu heel mooi...
Verder alles oké - niets speciaals.
Groetjes,.
Monique en Lisette

Gepost door: Monique en Lisette | 27-09-10

Reageren op dit commentaar

Dag Paul, Carola en Johan,

dankzij Johan volg ik jullie al een grote week op het blog. De foto's en de commentaren zijn prachtig! De communicatiemiddelen zijn de dag van vandaag toch sterk vooruitgegaan! Ik herinner mij nog dat wij in de tijd op reis gingen naar Italië. Wij hadden nog geen telefoon! Aangekomen, stuurden wij een brief naar huis om te zeggen dat we goed aangekomen waren. De brief kwam vier weken later op zijn bestemming aan. We waren toen zelf al weer thuis!
Ik wens jullie verder nog een goede reis! Ik zie uit naar de rest van jullie reportage!
Wij delen in jullie genot, al ben ik er zeker van dat wat jullie live meemaken met geen woorden of beelden te beschrijven zijn!!!
Groeten,

Patrick (ps: 'k was gemist van datum, heb zelfde tekst elders geplaatst!)

Gepost door: Patrick Leenknegt | 27-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.