25-09-10

Dag 8: from Colorado Springs to Denver

Amai, wat vliegt de tijd….

IMG_2372.JPG

First for our Amercan friends, so they don’t have to read all the flemish first before they get to the English: Today we spent most of the day in Colorado Springs, we visited the Airforce Academy and after that we went to the Firefighters Memorial, sooo impressive, then we went to Old downtown.  By the time we had seen that it was time to drive to Denver. In Denver our first stop was at an Outback Steakhouse.  My advice to you is, go and watch the pictures. Have fun, and thanks for keeping an eye on us.

P1030385.JPG

 

En nu voor al onze andere “volgelingen” : We mochten deze morgen uitslapen, joehoe, want onze eerste stop was in de Militaire Academy van de Airforce (zoiets als de KMS van de Luchtmacht). Voor Paul en mij reeds de 4de academie (Annapolis, West Point, The Citadel) die we bezochten, voor nonkel Johan een eerste kennismaking en aangezien er vliegtuigen te zien waren (oa B52) was hij ook in zijn nopjes. Buiten het museum en de shop, de sportfaciliteiten,…. was er ook een heel mooie kapel.

P1030291.JPG

 

IMG_2397.JPG

 

een reclame filmpje van de US AIR FORCE ACADEMY

P1030320.JPG

Om 12 u waren we getuige van het ceremonieel dat iedere dag het eten voorafgaat. Alle 4700 lln verzamelen voor het appel met vlaggengroet en gaan dan in peloton gaan aanschuiven aan de eetzaal. Onze laatste stop was aan het vliegveld waar we de ene zwever  na de andere zagen opgetrokken worden. Ook waren we getuige van een aantal parachutesprongen en toen hoorden we…..ons buikje knorren.

IMG_2404.JPG

 

 IMG_2412.JPG

 

IMG_2418.JPG

 

IMG_2455.JPG

 

IMG_2458.JPG

IMG_2470.JPG

IMG_2474.JPG

Na een snelle hap in de mall, waar Paul, nadat hij gedaan had met eten opeens een bord zag met “glutenfree pancakes” en niet meer te houden was…hij heeft er dus ene geflambeerd met grand marnier gekocht. Daarna zijn we richting downtown gereden. Daar zijn we eventjes stil geworden aan het IAFFmemorial voor alle gevallen brandweermannen, heel mooi, teveel om in een paar zinnen uit te leggen, kijk maar naar de foto’s. IMG_2491.JPG

Rond 4u in de namiddag begon onze trip richting Denver, we namen de I25, zo zouden we in één stuk  en in één uurtje kunnen doorrijden naar Denver, maar ja die zouden dat zegt het al zeker…heeft het nu met de vrijdagavond te maken of was het door een accident, maar t was file, dus na een half uurtje aanschuiven in de file hadden we het gezien en hebben we een alternatieve route genomen en weeral door heel mooie landschappen , zijn we dan toch rond 6 u aangekomen in onze volgende hotel, we hebben ons rap geïnstalleerd en dan zijn we naar een restaurant gereden  voor ons volgende avondmaal. We hebben nonkel Johan laten kennismaken met een “Outback”, dat is een Australisch restaurant waar ze oa heel lekkere steaks serveren. Ik kan alleen zeggen dat het een heel lekkere maaltijd was en vooral dat nonkel Johan heel gecharmeerd was van de “Outback-experience”

P1030388a.JPG

Nu nog ons dagelijks werk van een verslagje opstellen, de foto's sorteren en kopieren en alle klaarmaken voor de dag van morgen.

 

Veel lees en kijk plezier.

Paul, Carola en N. Johan

IMG_2390.JPG

 

 

 

 

IMG_2486.JPG

 

Nadien maakten we nog een wandeling door Old Down Town.IMG_2514.JPG

 IMG_2527.JPG

de drie du(y)ckjesIMG_2506.JPG

 IMG_2432.JPG

05:59 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (1) |  Facebook

Commentaren

Schoon beeld daar in Coloradosprings hé, prachtige streek aan de voet van de Rocky's
Groetjes van aan het zééétje
Luc en Tine

Gepost door: Luc | 27-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.