22-09-10

Day 5 : Tuscon, Arizona - PIMA AIR Museum

 

 

.Pima Air Museum: vliegtuigen; vliegtuigen; vliegtuigen

De sportievelingen gaan zwemmen en laten mij rustig uitsnurken.

Gelukkig ben ik op tijd op de afspraak bij het ontbijt om 8u in het hotel zelf. Niet zoveel keuze maar toch ruim genoeg om zonder problemen de middag te halen.

Om 9u zijn we op weg naar het Pima Air Museum. Mensenlief, wat een uitgebreide collectie ze hier hebben. Er is een buitendisplay en in de verscheidene hangars staan vliegtuigen opgesteld per thema: geschiedenis van de luchtvaart vanaf de gebroeders Wright; experimentele toestellen, bakjes die speciaal gebouwd werden om ermee in het guinessbook of records te komen; vliegtuigen van de presidenten; warbirds; recente oorlogsvoering …. en ga zo maar verder. De selectie aan foto’s maakt de puzzel misschien wat duidelijker.

Wij volgen een geleide wandeling, deels binnen en deels in openlucht.  Niettegenstaande de thermometer “slechts 31°C” aangeeft, lijkt het wel of we doorheen een enorme oven wandelen. Gelukkig kunnen we wat schaduw vinden en wat “minder schroeiende luchtcirculatie” tijdens de geleide tramtour doorheen de openluchtdisplay.

Als de tour afgelopen is krijgen we te horen dat het restaurant “under construcion” is, dus moeten we ergens in de omgeving snel iets vinden om te eten.

Het wordt Jack in the Box.

Om 13:45u worden we verwacht voor een geleide bustour doorheen “the boneyard” –zeg maar “vliegtuigkerkhof” op de militaire basis bij de buren.

Doordat het klimaat hier corrosievrij is, is het ideaal om oude en minder oude vliegtuigen, die definitief of tijdelijk buiten gebruik of in overschot zijn, te stockeren. Sommige komen later weer in gebruik, andere worden gebruikt als bron voor wisselstukken. Op deze manier kan men 10% van de oorspronkelijke aankoopprijs van een vliegtuig recupereren.

 

In de bergen ontwikkelt zich een fameus onweer, gelukkig blijft het tijdelijk (?) op afstand.

Het is 15u en we hebben geen zin om ons nog langer te laten grillen. Na nog een bezoekje aan het souvenirwinkeltje besluiten we naar het hotel terug te keren. Er wacht ons een “onaangename” verrassing, het water op de kamers is afgesloten omdat er blijkbaar problemen zijn van een of ander lek.

Maar… positief blijven denken, op de kamer is het lekker fris en doordat ik vandaag verslaggever van dienst ben zet ik mij maar aan het werk.

Veel lees en kijkgenot!

Johan, Paul & Carola

Het volledige foto album staat ook op facebook :

 

Ook te bekijken door niet facebook leden

06:05 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Goede avond Johan,

Deze namiddag een gezellig babbeltje geslaan met uw vrouwtje.
We vinden het fijn om elke dag jullie boeiende reis te kunnen volgen en ook om heel wat foto's te kunnen bezichtigen. Jullie doen nogal een trotje elke dag!
Geniet verder en...vele groetjes

Robert en Chris.

Gepost door: Robert en Christiane | 24-09-10

Reageren op dit commentaar

Dag Paul, Carola en Johan,

dankzij Johan volg ik jullie al een grote week op het blog. De foto's en de commentaren zijn prachtig! De communicatiemiddelen zijn de dag van vandaag toch sterk vooruitgegaan! Ik herinner mij nog dat wij in de tijd op reis gingen naar Italië. Wij hadden nog geen telefoon! Aangekomen, stuurden wij een brief naar huis om te zeggen dat we goed aangekomen waren. De brief kwam vier weken later op zijn bestemming aan. We waren toen zelf al weer thuis!
Ik wens jullie verder nog een goede reis! Ik zie uit naar de rest van jullie reportage!
Wij delen in jullie genot, al ben ik er zeker van dat wat jullie live meemaken met geen woorden of beelden te beschrijven zijn!!!
Groeten,

Patrick

Gepost door: Patrick Leenknegt | 27-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.