20-09-10

Dag 3 - Phoenix en Sedona, Arizona

.Dag 3: zondag 19 sep

Phoenix – Sedona via Wickenburg – Oak Creek Canyon

Wanneer we vertrekken worden we onmiddellijk geconfronteerd met onze boeman van de voorbije dagen: de verschroeiende hitte. We starten met een “milde 38°C! Geen drukte op deze vroege zondagmorgen om 8 uur. Doorheen the Middle of Nowhere; betoverende ongerepte natuur; machtige panorama’s en grillige rotsformaties; adembenemende hoogteverschillen; ontelbare bochten en onderweg een bike event. We kwamen die dapperen tegen alleen of per twee rijdend; zwoegend of te voet; vechtend tegen zichzelf en de steile hellingen en adembenemende afdalingen. We moeten de maximum snelheid overschrijden om de achterop komende dalers niet voor de wielen te rijden.

P1020816.jpg

 

P1020832.jpg

 

 

P1020837.jpg

 

We bereiken Prescot, ferm uit de kluiten gewassen sedert we hier de vorige keer voorbij kwamen. Langsheen Red Rock Drive hebben de passagiers de neiging om Paul om de halve mile te laten stoppen voor de ongelooflijke rode-kleurenpracht en de grillige vormen van de vele rotsformaties. Gisteren de oohs en de aahs, vandaag de whoouws en de whaauws… andere woorden bestaan er niet voor al dat moois. Laat je trouwens overtuigen door een kleine selectie uit onze tientallen foto’s van vandaag (samen een 150-tal). Steeds verder, op weg naar Sedona liggen alweer andere grillige wegen ons op te wachten maar dit keer in een schilderachtige omkadering. Ware het niet van ons tijdschema maar we stonden er wslk nog.

P1020868.jpg

IMG_1729.JPG

 

 

Rond 14u dwingt  onze machtige inwendige medepassagier, ons hongergevoel, halt te houden bij een Burger King. Onze fotozucht gunt ons geen rust en we maken een halte aan enkele scenic overlooks. Twee dapperen wagen het zelfs een zéér hoge rots ,minstens 50 m hoog, te beklimmen om toch maar het beste totaalzicht te krijgen (correctie van Carola: dat ze 10 meter hoog kwamen strookt meer met de werkelijkheid want ze hadden hoogstens een derde van klauterpartij gemaakt! Maar toch vond ik het al meer dan hoog genoeg want ik durfde bijna niet kijken.

IMG_1765.JPG

 IMG_1734.JPG

Ons tijdschema gunt ons nog de tijd om doorheen Oak Creek Canyon te rijden, Carola wilde absoluut die mooie steile rotsen en uitnodigende afgronden zien en dus wordt aan haar wensen voldaan. Via de Interstate 17 keren we terug naar Phoenix. We hadden er echter geen rekening mee gehouden dat “iedereen” naar Phoenix terugkeert op dat moment; gevolg: een immense file. Dan nog liever een extra stop inlassen om rustig een ijsje te likken in de Dairy Queen. De zon begint al nadrukkelijk afscheid te nemen en we moeten nog een 30-tal kilometer dus bereiken we wslk nog ons hotel onder begeleiding van de laatste  zonnestralen…de temperatuur is nog altijd 40°C

IMG_1805.JPG

Om de dag af te sluiten doen we nog een chinees, hier juist over de straat. We dachten eerst in het programma van Ushi te zijn binnengestapt, maar de vriendelijke jonge dame wilde ons duidelijk maken, dat wie ouder dan 60 was, zijn drinken niet moest betalen. We hebben dus niet gelogen en twee van de drie drinks stonden op de rekening.

Veel leesplezier aan iedereen, wij kruipen nu onder lakens, morgen op tijd op, de koffers maken en doorreizen naar ons volgende hotel in Tuscon.

Hopelijk kan je ook genieten van onze foto's van de dag.

Foto van de kamer :P1020921.jpg

 

 P1020922.jpg

 

 

 

 IMG_1746.JPG

06:57 Gepost door Paul Vanlook | Commentaren (2) |  Facebook

Commentaren

Hey, Alles goed daar? Op het thuisfront ook!!
Alé, tot vlug!
Groetjes aan n. Johan
Kathy

Gepost door: kathy | 20-09-10

Reageren op dit commentaar

hey vakantiegangers,
we lezen dat jullie goed vertrokken zijn, awel, wij zijn terug goed aangekomen in België!
vakanties gaan toch altijd te vlug voorbij, dus profiteer maar weer van jullie tijd ginder.
mooie plaatjes al!

Gepost door: karin & co | 20-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.